Antti Hintsa Outomaasta

Tapasin joulun aikaan veljeni Antti Hintsan. Hän on ammattikuvaaja. Syksyn aikana Antti on tuottanut yhteisötaidetta Helsingissä. Malmin kaupunginosassa toteutettavassa Outomaa -projektissa valokuvaamaan pääsee kuka tahansa. Kokeneemmille kuvaajille Outomaasta on tullut uusien tekniikoiden valtakunta.

Outomaa Antti Hintsa Kuvakulmilla
Antin kuvaus Outomaasta toi mieleeni Peter Panin. Mikä-Mikä-Maassa asuvan lasten sankarin. Mikä-Mikä-Maassa aiemmin opittu unohtui. Vailla ennalta määrättyjä tapoja Mikä-Mikä-Maassa kaikki voivat toimia, kuten lapset leikeissään.

– Outomaassa on ollut parasta uusien tekniikoiden löytäminen. Olen tarkoituksellisesti kulkenut poispäin yleisesti hyvänä pidetystä kuvatyypistä. Ei siis kaikkea kultaiseen leikkaukseen tai kasvoja kauniisti esille. Kuva voi kertoa paljon, vaikka ei ole dokumentti historiallisesta tapahtumasta tai ihmisestä. On kiehtovaa löytää keinoja kertoa asioita uusilla tavoilla kuvien kautta, pohtii Antti.

Outomaassa avautuvat niin kuvaajan kuin katsojankin silmät. Siellä on lupa rikkoa sääntöjä, olla rohkea ja kokeilla uutta tai vanhaa.

Valotiloja malmilaisille

Valokuvaklubeille on kokoontunut saman teeman ympärille useita kuvaajia joka toinen viikko. Osallistujat ovat saaneet väliajoiksi kuvausaiheita, joista otettuja kuvia esiteltiin klubitapaamisessa. Teemoja ovat olleet esimerkiksi alivalotus, pitkä valotusaika ja uni.

– Joulun aihe oli kimallus. Jännittävää nähdä kimaltavat kuvat seuraavalla klubilla, Antti kertoo innoissaan.

Linkit:

https://www.outomaa.net/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s