Kun mikään ei riitä -Budapestissä loputtomasti kauniita rakennuksia

Otimme vaimoni kanssa katkon arjesta viime viikon lopulla. Tampereelta pääsee taas lentämään suoraan Budapestiin. Halpalennoiksi aikataulut olivat hyvät. Lento lähti Tampereelta keskiviikkona kello 10.30 ja takaisin Tampereella olimme sunnuntaina kello 21.00.

Kumpikaan meistä ei ollut aiemmin käynyt Budapestissä. Suunnitelmamme oli sopivan rennolla otteella käydä päänähtävyyksissä ja Alex Webbin Suffering of Light -näyttelyssä Budapestin valokuvafestareilla.

Loistelias Hotel Moments Budapest

Majoituimme Hotel Momentsissa. Moments sijaitsee paraatipaikalla Budapestin keskustassa. Huoneemme ikkunasta avautui näkymä maailmanperintökohteeksi valitulle Andrássy útille päin. Andrássy út on vuonna 1876 rakennettu 2,5 kilometriä pitkä bulevardi. Vaikka kadulla on aina liikennettä äänieristetyt lasit pitivät melun ulkopuolella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hotel Moments yöllä. Taksitolppa on hotellin pääoven kohdalla.

Andrássy út –bulevardin alla kulkee manner-euroopan ensimmäinen metro. 1800-luvun lopulla metro on saatu kaivettua pinnan alle, mutta kuten kuvasta näkyy, yhtään liian syvälle ei metroa upotettu.

Hotel Moments Budapest 17.jpg

Momentsissa kaikki on tyylikästä. Hotellin sisäänkäynnistä huoneisiin asti viimeinenkin yksityiskohta on harkittu loppuun asti. Aamiainen on yltäkylläinen ja kauniisti esillelaitettu. Aamisella oli saatavilla jopa kuohuviiniä. Aulapalvelu on jatkuvasti saatavilla ja viihtyisästä oleskelutilasta saa aina kahvia sekä pieniä snacksejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aamiaisen hedelmät olivat erittäin maukkaita ja tuoreita.

Hotelli on todella siisti ja siivoukset toimivat erinomaisesti. Henkilökunta pyrki varmistamaan, että asiakkailla on kaikki hyvin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hotellin respa oleskelutilan taustalla.

Moments sijaitsee upeiden matkailuhetkien keskipisteessä

Budapestin matkaoppaan TOP10 -Nähtävyydestä Operatalo ja Roomalaiskatolinen kirkko St Stephen’s Basilica sijaitsivat aivan Moments hotellin nurkilla. Kuusi kohdetta kävelymatkan päässä hotellilta ja jäljelle jäävät kaksikin olivat nopeasti saavutettavissa julkisen liikenteen kulkupeleillä.

Hyviä kahviloita on lukuisia muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Viereisessä korttelin kohdalla Andrássy útin varrelta saa kürtöskalács -savupiippukakkuja. Aivan järkyttävän hyviä! Kakku tilataan halutun makuisena, myyjä paistaa taikinasta onton rullan. Tämä savupiippua muistuttava töttörö kuorrutetaan esimerkiksi kanelilla. Uunituore leivonnainen vaihtaa omistajaa alle eurolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kurtöskalacs rulla tarjoillaan paperipussissa.

Momentsin lähettyvillä Andrássy útilla kannattaa poiketa myös ketjuravintola Costa Coffeessa ja perinteikkäässä Muvész Kaféházissa.

Sunnuntaina ennen kotimatkaa Momentstin ohi juoksi lähes 30 000 ihmistä Budapestin jättimäisellä puolimaratonilla. Juoksijat täyttivät leveän ja pitkän kadun kauttaaltaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Momentsista jäi mieleen ikimuistoisia hetkiä. Oli kyllä mahtava hotelli!

Lue myös muut jutut Budapestistä:

Minä olen tie, totuus ja elämä -Valokuvausta Pyhän Tapanin Kirkolla

Supertarkka aikakone ja tasapainottava tärinänhävittäjä -Ensituntumia Olympus OM-D E-M1 Mark II:sta

Maailman kaunein kahvila -New york cafe

Taianomainen linnake – Linnavuoren Bastioni

4 thoughts on “Kun mikään ei riitä -Budapestissä loputtomasti kauniita rakennuksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s