Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuiston upeissa maisemissa

Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuisto Kauhajoella on kävijämäärältään Suomen pienin. Poikkesin eilen Kauhaneva-Pohjankankaalla. Puistossa oli tosi hiljaista, vaikka olin liikkeellä vilkkaimpaan kesäloma-aikaan. Pitkospuureitin varrella olevaan ”vieraskirjaan” oli aikaisemmin eilisen aikana kertynyt vain neljä nimeä.

Pieni kävijämäärä on luontokuvaukselle erinomainen asia. Saa kuvata rauhassa. Erinomaisen haastava, mutta kaunis kuvattava on Rahkahopeatäplä. Oranssi perhonen on varsinainen soiden valopilkku. Rahkahopeatäplän toukat syövät ainoastaan lakkoja, ne eivät olleet vielä aivan kypsiä.

Kauhaneva-Pohjankankaalta illaksi kotiin

Finnairin tv-mainosten slogan Illaksi kotiin iskeytyi vahvasti mieleen paistaessani makkaroita Salomaan nuotiopaikalla. Makkaroita käännellessä huomasin paistoritilässä lukevan Finnair. En tiedä miten on Kauhajoelle tippunut, mutta hyvin makkarat paistuivat.

Katso myös aiemmat Kauhajoen luontokuvat Kuvakulmilta tänä vuonna Katikankanjonista, Lauhanvuoresta ja vähän hyisempiä kuvia Sahakoskelta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s