Lumpeen kukka Tero Hintsa

FIRE FLAMES INSIDE THE WATER LILYS

Lehtimäkeläisessä lammessa uiminen ja sieltä otetut kuvat saivat minut ihastumaan lumpeisiin. Lumme on mystisen kaunis kukka suomalaisella karulla suolammella. Lumpeen tieteellinen nimi Nymphaea cándida juontaa ilmeisesti juurensa ikivanhaan taruun rakkauden tuskasta. Lumme syntyi Herakleen takia mustasukkaisuuteen kuolleesta nymfistä. Rakkauden liekkejä lumpeissa voi nähdä vieläkin. McKeen puutarha Floridassa järjestää Lumpeenkukka aiheisia valokuvakilpailuja. Kilpailussa muokattuja kuvien sarjan voitti pari vuotta sitten ”lumme liekeillä”.

Liekkejä löytyy lumpeista lähempääkin. Jokainen lumpeen kukka näyttää olevan erilainen, kuten lumihiutaleet. Ainakin itse pystyn hyvin kuvittelemaan nuotion näihin kukkiin! Tämänkin jutun kuvat on muiden Kuvakulmilla -blogin vesikuvien tapaan otettu Olympuksen TG-4:lla. Tutustumisen arvoinen kamera, jonka löytää Seinäjoella ainakin Fotoformasta. Aikasemmat lummekuvat voit katsoa täältä.

Lumpeen kukka Tero Hintsa
Lähikuva kukasta. Olympuksen TG-4 tarkentaa tosi lähelle ja tosi hyvin.
Lumpeen kukka Tero Hintsa
Puolittain auki oleva kukka ikään kuin kurkottaa aurinkoa kohti.
Lumpeen kukka Tero Hintsa
Aukeamassa oleva kukka on vielä ”tiiviissä paketissa”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s