Vanha pato Seinäjoessa.

LITTLE OLD DAM AT SEINÄJOKI

Björkenheimintien silta ylittää Seinäjoen lähellä Törnävän entistä ruukinaluetta ja sairaalaa. Silta on rakennettu 1921-1922. Sillan lähellä joessa on pato ja sillan alla myllynrauniot. Kaksi viimeistä kuvaa ovat kanavasta, jolla myllyn vettä ohjattiin. Vettä ei enää nykyisin virtaa joessa kuten aikaisemmin. Kyrkösjärven tekoaltaan rakentaminen 1980-luvulla ja tulvavesien säännöstely ovat vähentäneet virtauksia. Sillasta on tehty 1920-luvulla postikortti, mistä löytyy kuva Eteläpohjalaiset juuret ry:n sivuilta.

Vanha pato Seinäjoessa. Vanha pato Seinäjoessa. Vanha pato Seinäjoessa. Vanha pato Seinäjoessa. Vanha pato Seinäjoessa. Björkenheimintien sillan luona sijainnen myllyn rakenteita. Björkenheimintien sillan luona sijainnen myllyn rakenteita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s