Ice and rocks

Kyrkösjärven tekojärven pinnan korkeus vaihtelee 2 metrin haarukalla, alimmillaan 79,25 m merenpinnasta ja korkeimmilllaan 81,25 metriä merenpinnasta. Talvella pinta saadaan laskea minimikorkeuteen, kesällä vaihteluväli on pienempi. Olen seuraillut järveä lähes päivittäin vuodesta 2007 alkaen. Muutamana talvena järvessä on ensin ehtinyt muodostua paksu jää ja sen jälkeen veden pintaa on laskettu. Tästä aiheutuu rannoilla jään vetäymistä, halkeamia ja railoja. Nyt tilanne on juuri tällainen, ei aivan ideaali, mutta hienoja kuvakulmia löytyy.

Äsken kävin nappaamassa muutaman kuvan. Kahdessa kuvassa näkyy jäähän kiinni jäänyt venetelakka. Kahdessa kuvassa jäätä ja kiviä.

21 2 2015 (1) 21 2 2015 (2) 21 2 2015 (3) 21 2 2015 (4)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s