Huawei P9 -puhelimeni hajosi viime viikolla. Pienen harkinnan jälkeen vaihdoin Samsungiin. Kokosin tähän juttuun muutamia poimintoja uudesta S8+ kännykästä.
Galaxy S8+ -kännykän ehdottomasti loistelian tekninen ominaisuus on puhelimen etupuolen peittävä Infinity Display -näyttö. Näytöllä lähes jokainen kuva näyttää hyvältä. Sen kuvasuhde on tosi laajakulmainen (18,5:9) ja tarkkuus 1440 x 2960 pikseliä. Näyttö kaartuu reunoilta hieman ja saa puhelimen näyttämään tosi hienolta. Testikuvat on kaikki otettu koko 6,2 tuuman laajakulmaisen näytön kokoisina.

Kuvia näytölle 12 megapikselin kameralla
Samsungin objektiivi on valovoimainen (f1.7) ja mahdollistaa sisällä kuvaamisen melko hyvin. Kamerassa on kuvanvakaaja. Videokuvaa Samsung tallentaa 4 K tarkkuudella 30 ruutua sekunnissa. Lue lisää 4K-videosta.
Kameran 12 megapikselin kenno on kännyköille tyypillisen pieni kokoinen (1/2,55”). Moniin kameroita pienempi kenno asettaa kuvanlaadulle rajoitteita, joita Samsunginkaan edistynyt tekniikka ei pysty digitaalisesti paikkaamaan. Suurempi kennoiset kamerat pystyvät keräämään objektiivin läpi enemmän valoa. Tästä syystä kännykkäkameralla ei pimeän tultua pysty kuvaamaan hyvälaatuisia kuvia. Kennon koosta alla vertailu S8+:n, Olympus OM-D:n ja täysikennoisten järjestelmäkameroiden välillä.
Pelkistetty, mutta toimiva kuvausohjelmisto
Samsung on suunnitellut S8+ -kameran helppokäyttöiseksi ja pitänyt toimintojen määrän pienenä. Kamerassa on vakiona kuvaustilat Auto, Pro, Panorama, Valikoiva tarkennus, Hidastus, Hyperlapse, Ruoka ja Virtuaalinen kuva.
Pro-tilassa kamera antaa käyttäjän säätää seuraavia asioita: ISO-luku, suljinaika, värisävy, tarkennus ja valkotasapaino. Pro -tilassa kuvat voi halutessaan tallentaa myös RAW-tiedostoina. RAW-kuvat voi avata suoraan puhelimeen valmiiksi asennetulla editorilla. Editorilla voi säätää esimerkiksi sävyä, värikylläisyyttä ja kirkkautta haluamistaan värisävyistä, kuten Photoshopilla tai Lightroomilla. Lisämuokkausta varten RAW-kuvien siirto tietokoneelle on helppoa, toisin kuin edellisessä kännykässäni Huawei P9:ssä oli.




S8+:n prosessori yhdistää sekä pysty- että vaakasuunnassa olevat panoraamakuvat kätevästi. Vapaalta kädeltä kuvia voi joutua ottamaan useampi onnistuneen panoraaman saamiseksi. Pienikin tuki, vaikka nojaaminen puuta vasten, varmistaa onnistumisen.

Valikoivalla tarkennuksella voi säätää tarkennusta kuvan ottamisen jälkeen lähellä olevaan kohteeseen tai kauemmas. Toiminto jäljittelee aukon säätämisellä saavutettavaa taustan blurraantumista, jolloin terävän kuvassa etualalla olevan asian taustasta ei saa selvää.

Autotila toistaa värit elävänä ja dynamiikka kuvissa on kännykkäkameraksi hyvällä tasolla. Samsungin ratkaisu keskittyä kamerassa keskeisiin ominaisuuksiin on järkeenkäypä. Kännykällä kuvataan usein nopeissa ja yhtäkkiä eteen tulevissa tilanteissa. Näissä kännykkä on parhaimmillaan. Se on kameraa todennäköisemmin mukana joka paikassa.
Lisää kuvaustiloja Play -Kaupasta
Kuvaustiloja voi ladata lisää Play -kaupasta. Latasin kokeeksi Sport shot:n.

Samsungin kännykkäkamera on kännykkäkameraksi erinomainen
Kameraa on turha ostaa jos sillä ei kuvaa tai autoa jos siellä ei aja. Samsungissa on erinomainen kaiutin perinteiseen puhumiseen ja sillä saa niin hyviä valokuvia, kuin hyviä kuvia kuin 8 millin ohuisella kameralla voi saada. Kuvia on mukava katsoa erityisesti Samsungin omalta loisteliaalta näytöltä.
Ai niin ja kameralla voi kuvata sanomalla sille Smile, Cheese, Capture tai Shoot. Palaan myöhemmin Seinäjoen Powerista hankkimani S8+:n video-omaisuuksiin ja Samsungin GEAR 360 -kameraan, jota kännykällä pystyy ohjaamaan. Seuraa blogia!