PELTOKOSKI RAPIDS

Ylistarossa oli ennen Kyrönjoen perkauksia 1900-luvun alussa 17 koskea. Jäljellä olevista suurin on Kirkonkoski. Kävin tänä aamuna Peltokoskella. Koskella on noin 1,5 metriä korkea ja jyrkkä betonipato. Osa ”patoa” on kuitenkin luonnonkalliota, tässä kohtaa on saattanut olla joskus vesiputous. Padon reunalta löytyy myös voimalan rauniot ja ruostuneita voimalalaitteita. Peltokoski kuuluu Kyrönjoen kunnostusohjelmaan, joten voi olla että sen ulkoasu muuttuu lähivuosina. Kosken lisäksi kuvasin Ylistaron kirkkoa ja painia. Painikuvia löytyy kuvia Seinäjoen Painimiesten sivuilta.

Video Peltokoskelta youtubessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s