Lakeuden Risti 14.3.2015

Seinäjoen seurakunnan Lakeuden Ristin kellotorni on 65,2 metriä korkea. Kellotornin kolmesta kellosta suurin painaa lähes 2000 kiloa. Isoimmassa kellossa on teksti ”GLORIA IN EXCELSIS DEO”, keskimmäisessä ”SE ON TÄYTETTY” ja pienimmässä ”KIITÄ HERRAA, MINUN SIELUNI”.

Lakeuden Ristin kellot soivat lauantaisin kello 18.00. Näin maaliskuun puolivälissä auringonlasku sattuu samoihin aikoihin. Tänään ja eilen kellotorni on ollut auringonlaskussa vaaleanpunainen. Kuvien ottoajat näkee tässä tapauksessa kätevästi, kiitos kellotornin. Ensimmäisessä torni on lähes valkoinen, toisessa melkein pinkki ja kolmannessa tuntia myöhemmin tosi valkoinen. Ei ihme, että monet englantia äidinkielenään puhuvat seinäjokelaiset käyttävät kirkosta nimeä White Church.

14 3 1015 (2) 14 3 1015 (3) 14 3 1015 (5)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s